En serie med tips til deg som katteeier i sommervarmen

Her kommer det tredje innlegget fra oss i Treat for Tails. De neste fire innleggene her vil være litt rundt hva du som eier kan gjøre for å hjelpe katten din ha en fin og behagelig sommer uansett hvor varmt det blir. Vega trives godt ute, men når det blir for varmt søker hun selv ned i kjelleren som er god og kjølig. Det er ikke alle katter som har mulighet til å komme seg ned i kjellere eller i kalde rom, derfor kommer noen tips og triks alle katteeiere kan bruke i sommer.

 Tips 1 - Vann til katten

På sommeren er det viktig å alltid ha vann tilgjengelig for katten, både ute og inne. En viktig ting for veldig mange katter er å ha rene vannskåler, så en vask om dagen og rent vann kan være avgjørende om de drikker vannet eller ikke. Det er også viktig at katten har kjølig og godt vann tilgjengelig. For skåla med vann du skal ha stående inne er det to ting man kan gjøre dersom man skal bort på dagen. Det første er å ta litt vann nederst i skåla og fryse den ned over natta. Når morgenen kommer og du skal ut på tur, tar du ut skåla fra fryseren, fyller den med vann som vil holde seg kjølig litt lenger for den vakre firbeinte. Eller man kan fylle isbitformen fra Treat for Tails og ha i fire - fem isbiter i vannet før man går ut for dagen.  

 

For vannet som skal stå ute kan man gjøre noe lignende, men med en litt annen fremgangsmåte. Lag hull 1 - 1,5 cm over bunnen av en 0,5 liters flaske, fem burde holde. Fyll flasken litt over halvfull med vann og frys den ned (selvsagt enten opp-ned eller på siden slik at vannet ikke siver ut av hullene i bunnen). Neste morgen fyller du litt vann i en skål, setter flasken med bunnen ned i skålen og ettersom vannet smelter vil det holde seg kjølig utover dagen. I tillegg kan isbitformen fra Treat for Tails fylles med vann eller kattemelk med god smak som oppfordrer katten til å drikke mer, eller i det minste få seg en kjølig godbit på varme dager.

Ha en purr-fekt dag hilsen Vega og Thea Karoline

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Thea Karoline

Thea Karoline

27, Kongsberg

Daglig leder av Treat for Tails og forfatter av bloggen. Livslang erfaring med dyr og en har en genuin interesse for deres velferd.

Kategorier

Arkiv

hits