Sommertips, del 4

Tips 4, stell av katten

Vi i Treat for Tails er genuint opptatt av at katten din har det godt, og selv om vi ikke har hatt de varmeste dagene denne sommeren så kommer de nok (håper vi). Derfor har vi lagt en serie med tips som kan gjøre dagene enklere for katten din i varmen og dette vil være det siste tipset i denne serien. Vi håper at dere har fått noen gode tips og triks og at katten får en flott sommer!

Både katter med lang og kort pels bør børstes jevnlig. Ikke bare for å forhindre unødvendig ubehag for katten som hårballer og andre plager som følger med ustelt pels, men også for å hjelpe katten i sommervarmen. En nystelt, ren pels uten floker isolerer litt mot varmen og beskytter huden mot å bli solbrent. Det høres rart ut at katter kan bli solbrente, men det kan de altså. Selv om man kan anskaffe solkrem og smøre på katten er det best å unngå slike produkter da katten vasker seg mye og kan få i seg stoffer som ikke er bra for den gjennom kremen. 

Pelsstell er spesielt viktig for langhårede katter, men alle katter med pels bør få stell fra tid til annen. I enkelte tilfeller kan man vurdere å barbere katten for å gjøre det enklere for den å regulere temperaturen, men husk at dette eksponerer mer hud og katten er da mer utsatt for å bli solbrent. Så ta en økt og få skikk på pelsen til pus, følg opp med å gå over pelsen en gang i uka og ta en titt på utsatte områder som inni ører for å se om katten kan ha blitt solbrent. Husk at katter med lys pels er spesielt utsatt for å bli solbrent. 

 


 

Ha en purr-fekt dag hilsen Vega og Thea Karoline

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Thea Karoline

Thea Karoline

27, Kongsberg

Daglig leder av Treat for Tails og forfatter av bloggen. Livslang erfaring med dyr og en har en genuin interesse for deres velferd.

Kategorier

Arkiv

hits