Heteslag hos katt

Vi i Treat for Tails tar helsen til katten veldig seriøst og synes at det er viktig å informere så godt vi kan om hva man kan gjøre for katten i sommervarmen. Dette er en av grunnene til at katteesken fra Treat for Tails inneholder en isbitform som kan inspirere kattene til å få i seg mer væske. I tillegg til tipsene ville vi komme med en liten oversikt til hvilke tegn man bør se etter i forhold til heteslag hos katt. Noen tips til hvordan man kan hjelpe katten dersom dette skjer og hva man bør se etter kan du lese om under :) 

Tegn til heteslag

Til tross for at man som eier forsøker så godt man kan å holde katten avkjølt og at katter som regel er flinke til å passe på seg selv, kan det skje at katten får heteslag. Da er det viktig å vite hva man bør gjøre og hvilke tegn man bør se etter. Det første man bør se etter er om katten endrer oppførsel. Hvis katten blir urolig og stresset kan dette være tegn på at katten potensielt har fått heteslag, men det er vage tegn og kan også være tegn til at det er noe annet som plager katten. Det er riktignok et av de første tegnene og katten bør da avkjøles og få i seg væske så fort som mulig. Det å kjøle ned katten og få i den vann er uansett ikke skadelig for den så det er et trygt og godt tiltak man kan gjøre. 

Mister katten evnen til å stå, starter å skjelve eller kjenner varm ut under potene og i ørene er det også tegn på heteslag. Dette er alvorlige tegn på at katten ikke har det godt og man bør da handle raskt. Begynner katten å puste raskt og sikle i tillegg til disse tegnene bør man handle raskt. Spyl ned katten med kjølig vann eller pakk den inn i våte, kjølige håndklær. Det er viktig at det ikke er iskaldt vann, da temperaturforskjellene kan føre til at katten får sjokk. Forsøk så å få i katten vann, dette kan være vanskelig, men tilsett noe godt i vannet slik at den blir inspirert til å drikke (les også første innlegg om tips til katten i varmen for å få inspirasjon til hvordan du kan få i katten væske). Når katten begynner å puste saktere og slutter å sikle må den få sove ut på et kaldt sted. Sørg for å ha kaldt, rent vann tilgjengelig for katten. 

Dersom symptomene ikke går over og katten ikke kommer seg, ta kontakt med en dyrlege snarest mulig.

 Ha en purr-fekt dag hilsen Vega og Thea Karoline

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Thea Karoline

Thea Karoline

27, Kongsberg

Daglig leder av Treat for Tails og forfatter av bloggen. Livslang erfaring med dyr og en har en genuin interesse for deres velferd.

Kategorier

Arkiv

hits