Katt og huggorm

I løpet av sommerhalvåret er det flere dyr og insekter man som katteeier bør være litt obs på. Blant disse er stålorm, buorm og huggorm. Stålormen og buormen er ikke farlige for katten, men en mulig trussel for katten. Blir katten bitt kan det være både et tørt bitt eller et med gift. Et tørt bitt vil ikke være farlig og ikke gi noen symptomer, men til tross for at symptomene ikke viser seg med en gang bør man ta en telefon til dyrlegen dersom man tror at katten har blitt bitt. Giften til huggormen kan påvirke katten i større grad enn for oss mennesker da de har mindre kroppsmasse å fordele giften på.

Symptomene på at katten har blitt bitt kan variere avhengig av hvor mye gift som har blitt overført via bittet. Dersom det er lav til middel mengde gift vil det oppstå en hevelse rundt bittet innen et par timer og katte kan oppleves som døsig og slapp. Da er det viktig å holde dyret i ro og sørge for at katten rører seg minst mulig de neste dagene. Området rundt bittet vil være ømt og hovent i noen dager. Dersom katten har fått i seg middels til mye gift vil katten få forverret allmenntilstand og kan få symptomer som oppkast, diaré, svak og rask puls og kort pust. Skjer dette må katten bli tatt med til veterinæren for undersøkelse. Selv om katten ikke viser symptomer med en gang bør en dyrlege kontaktes. Katter kan reagere forskjellig på giften og enkelte kan få organsvikt dersom det ikke blir behandlet. Så pass på pus i sommer og sørg for å se godt over katten når den er inne.

 Ha en purr-fekt dag hilsen Vega og Thea Karoline

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Thea Karoline

Thea Karoline

27, Kongsberg

Daglig leder av Treat for Tails og forfatter av bloggen. Livslang erfaring med dyr og en har en genuin interesse for deres velferd.

Kategorier

Arkiv

hits