Diabetes hos katten

Etter at jeg startet Treat for Tails har jeg kommet i kontakt med veldig mange koselige mennesker. I den forbindelse har jeg også funnet ut at katter kan få diabetes. Det er viktig tema å ta opp da flere katter kan få det. Det skjer ofte dersom katten er eldre og overvektig. Ser man signalene tidlig kan man gjøre mye med noen justeringer slik at katten får bedre helse og hjelpe katten holde diabetesen i sjakk.

Det er enkelte symptomer man bør se etter. Vekttap til tross for god appetitt, at katten drikker og tisser mye og at katten gjerne er mer trøtt og sliten er typiske tegn på diabetes. Selv om dette er de tradisjonelle tegnene på diabetes er det lurt å ta med katten til dyrlegen for å få sjekket det. I verstefall kan en katt som ikke er undersøkt og fått behandling havne i et diabeteskoma som igjen kan føre til død.

Som med mennesker får katter injeksjoner av insulin og katteeier får ansvaret med å ta blodprøver av katten slik at man ser om blodsukkeret holder seg stabilt. Det er viktig at katten får både mat og insulin til faste tider og ha gode rutiner i hverdagen. I tillegg må kostholdet tilpasses. Det er flere som har utviklet et eget diabetesfòr som inneholder mye protein og lite kullhydrater. Og har katten fått feil kost tidligere eller fikk diabetes som følge av fedme har katten mulighet til å bli frisk av det etter en lang tid med riktig fòr og behandling.


 

Ha en purr-fekt dag hilsen Vega og Thea Karoline
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Thea Karoline

Thea Karoline

27, Kongsberg

Daglig leder av Treat for Tails og forfatter av bloggen. Livslang erfaring med dyr og en har en genuin interesse for deres velferd.

Kategorier

Arkiv

hits