Catnip og Sølvkattebusken

Vi i Treat for Tails har undersøkt en del rundt kattemynte og sølvkattebusken da vi ser at dette er noe som øker interessen katter har i leker og andre produkter. 

Kattemynte / Catnip 

Kattemynte er en urt som katter reagerer positivt på, enkelte vil si at det kan være negativt for katten, men dette er feil. Katter kan reagere forskjellig på kattemynte, men kattunger under tre måneder reagerer stort sett ikke på det. En av grunnene til at hannkatter reagerer som de gjør på kattemynte er at et av stoffene i kattemynte minner om stoffene som finnes i urinen til hunnkatten og det forklarer også hvorfor katter under tre måneder ikke reagerer da puberteten ikke har slått inn.

Kattemynte er ikke farlig for katten og kan heller være behjelpelig til å aktivisere katten. Dersom du gir katten noen produkter med kattemynte kan du se en endring av oppførsel, da den blir veldig fokusert på leken eller det som har kattemynte på seg, den vil bli mer aktiv og i etterkant vil den bli mer avslappet. Det kan også brukes til å få katten til å bruke enkelte ting, for eksempel et klorestativ eller henvise til hvilken stol eller pute som katten er sjefen over.

Sølvkattebusken

Dette er en klatreplante som er utrolig lik kattemynte. Den er ikke farlig for katten og gir katten en enorm glede. Enkelte vil si at den til og med er mer tiltrekkende for katter enn kattemynte, men dette avhenger av katten. I motsetning til kattemynte kan du få pinner av sølvkattebusken. Disse er flotte for pus til å kvesse klør eller rense tenner. 

Selv om de er litt forskjellige er fordelene de samme for sølvkattebusken og kattemynten. Fire fordeler med det er:

- Katten har veldig høynede sanser og i den forbindelse er de også veldig lett påvirkelig av stress, både eget og eiers stress. Sølvkattebusk eller kattemynte i en leke kan være med på å minke deres stressnivå. En leken katt er en lykkelig katt.

- Innendørskatter har lett for å bli litt late og glemme jaktinstinktet, Ved å ha noe som trigger interessen deres kan de bli mer aktive og få økt glede over selve jakten inne. Dermed blir deres naturlige jaktinstinkt skjerpet.

- Både sølvkattebusken og kattemynte har positive helsebekjempende egenskaper for mennesker, til tross for at det ikke er dokumentert at de har samme effekten på katter har det til tider vært tegn til at det har fungert på diabetes hos katt, blodtrykk og andre sykdommer. 

- Det beste med disse to er at de kan hjelpe folk å få et bedre forhold til katten. Kattene går inn i en rolig fase etter å ha lekt med kattemynte eller sølvkattebusken, de er da stressfrie og helt avslappede. I denne fasen er det enkelt for mennesker å håndtere katten, massere, klappe og snakke med katten. Dersom du har en katt som ikke liker å bli håndtert kan det være fordelaktig å benytte seg at dette som en øvelse for å bli mer kjent, etter en stund vil katten bli roligere selv uten sølvkattebusk og kattemynte på bakgrunn av tillitten som har oppstått i de avslapningsfasene.

Ha en purr-fekt dag hilsen Vega og Thea Karoline

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Thea Karoline

Thea Karoline

27, Kongsberg

Daglig leder av Treat for Tails og forfatter av bloggen. Livslang erfaring med dyr og en har en genuin interesse for deres velferd.

Kategorier

Arkiv

hits