hits

Vinteresken

Dessverre kommer dette innlegget litt sent på grunn av veldig travle dager, men nå er det på plass. Vinteresken har vi fundert mye over og til slutt kom vi frem til at katter har behov for litt stell nå som det er snø de også.

Leke: I esken vil du finne en leke. Denne er helt ypperlig for aktivisering av en katt som kanskje er mer inne enn ute nå som det er så mye snø. Dytt den litt sammen mellom fingrene dine og slipp. Den vil da fly bortover og blinke når den treffer gulvet som får pus interessert og nysgjerrig på hva i all verden det er mennesket har fått i hus nå. Mange katter liker også å bære rundt på denne.

Mikrofiberhåndkle: Dette er et lite håndkle vi har valgt å putte med da pus ofte er ute å vandrer på saltlagte veier eller kommer inn med både bløte og skitne poter. Salt kan være veldig skadelig for både pus og møbler, så ta en liten omgang på hver pote før pus får fare fritt rundt i heimen.

Reflekshalsbånd: Mange katter er utekatter og nå i mørket er de svært vanskelige å se. Spesielt Vega, som er en sort katt, er vrien å få øye på nå på vinterhalvåret. Et refkelshalsbånd er da gull verdt og gjør pus mer synlig for trafikken. I tillegg synes vi i Treat for Tails at det er viktig at båndet slipper dersom pus setter seg fast og det gjør dette. Vega har vært gjennom en hel haug med halsbånd i sitt korte liv, men vi ønsker heller å kjøpe et ekstra bånd enn at pus henger fast i skogen.

Lite ID-merke: De fleste katter er i dag chippet, men ikke alle går rundt med en chip-leser. Dersom du har en vandrende pus kan det være lurt å skrive navn og nummer på lappen som ligger inne i denne lille beholderen. Vega er med oss på mange ukjente steder og da er det spesielt viktig siden katten ikke alltid finner frem igjen.

Godteri: I denne esken ligger det ved tre forskjellige godtetyper. Det er en ferskmat, en pose med myke puter og en med harde puter. Selv om katter ofte kan spise det samme uten å bli lei så har de preferanser når de kommer til mat de også. Enkelte liker best noe som knaser, mens andre liker de mye bitene som lukter litt mer og kanskje kan oppleves mer likt kjøtt. Vega er veldig enkel og spiser alt, men hun blir litt lei til tider. Derfor tenker vi at litt av alt er godt både for oss og for katter.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Thea Karoline

Thea Karoline

28, Kongsberg

Daglig leder av Treat for Tails og forfatter av bloggen. Livslang erfaring med dyr og en har en genuin interesse for deres velferd.

Kategorier

Arkiv